Tri barve in več odločitev

Drugi novembrski vikend je ankaransko župnišče skavtsko obarval. Preko 150 ljudi je obiskalo naš košček obale, kjer so se sprejemale pomembne odločitve za naše Združenje.

Primorski petek

Petkov večer je bil rezerviran za Bandimo, srečanje primorskih voditeljev. Sicer smo grozdje pobrali že pred kakšnim mesecem oz. dvema, smo pa zato izkoristili bližino morja in na svoje trnke  ulovili pisane ribe. Večer se je zaključil ob krožniku bobičev in sproščenem klepetu, jutro pa nadaljevalo v poglobljenem razmisleku in debati o regijskem odboru in bližajočim se volitvam.

Lov na merjasca in debata o Združenju

Najmlajši in skoraj najmlajši člani našega stega so v soboto najprej spoznali, kako delajo žabice, nato pa odšli na lov za merjascem.  Obilica zadnjih padavin je tudi bobrom in bobrovkam povzročila preglavice, saj je njihove hlode odplavila vse do Adrie, volčiči in volkuljice pa so se podali v raziskovanje betonske džungle.

Kmalu po zaključku srečanj po vejah so se v naše župnišče pripeljali prvi delegati iz vseh koncev Slovenije. Znanje, potrebno za pravilno sprejete odločitve, so dopolnjevali na popoldanskih delavnicah, iskali morebitne rešitve za kakšno težavo, s katero se srečujejo in si vzeli čas za druženje po regijah.

Primorska regija z novimi člani regijskega odbora

Z minulim vikendom je uradno zaključil svoje delo dosedanji regijski odbor, zato smo primorski voditelji izvolili dve novi članici regijskega odbora, Evo Pejić in Katjo Prezelj. Načelnice, načelnika in duhovnega asistenta žal še nismo dobili, vendar verjamemo, da bodo tudi ta mesta kmalu zasedena.

Pred sprejemanjem pomembnih odločitev smo se sprostili ob QR orientaciji, pri kateri smo si ogledali in spoznavali Ankaran, se preizkusili v risarskih, gradbenih in tudi slanih vodah :)

Odločitvena nedelja

Po skavtski maši so se delegati zvrstili v dvorano, kjer so med drugim sprejeli spremembo Statuta ZSKSS, spremembo Pravilnika o kroju in oznakah v ZSKSS, potrdili proračun za leto 2015 in spremembo Sheme usposabljanja voditeljev v ZSKSS. Zaključili so s prijetno podelitvijo imenovanj, nagrad in znakov ZSKSS.

Video in več slik na: http://www.skavt.net/utrip-zdruzenja/Svet-ZSKSS-jesen-2014

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.