Štiri veje, zgodovinski obisk in en časovni stroj

Leta 1857 se je v Londonu rodil Robert Baden Powell, mož izjemnih sposobnosti, ki jih je bil že od malih nog pripravljen deliti z drugimi. To nedeljo nas je obiskal v Ankaranu ob začetku novega skavtskega leta, na prehodih.

Pripovedoval je o mnogokaterih dogodivščinah, ki jih je doživel davno v preteklosti. Iznajdljivo je s seboj prinesel tudi časovni stroj, s pomočjo katerega nas je popeljal skozi zgodovino na prvi skavtski tabor, ki ga je leta 1907 izvedel na otoku Brownsea. Preko telegrafske napeljave smo skavti in starši pomagali bodočim izvidnikom dešifrirati sporočilo, da so se lahko izkazali in prestopili iz veje volčičev in volkuljic novim dogodivščinam na proti v četo. Nato nas je časovni stroj odpeljal v leto 1900, kjer smo bili priča bitki za Mafeking. Izvidnice so odlično oskrbele ranjene vojake in tako dokazale svoje znanje, ki ga bodo odslej uporabile v veji popotnikov in popotnic.

Bi-Pi, ki je bil moder mož je ugotovil, da tudi mlajši otroci potrebujejo skavtsko vzgojo in da tudi njim lahko življenje v naravi dobro dene. Zato smo odpotovali v leto 1913, ko je ustanovil vejo volčičev in volkuljic. Po džungelskem poligonu so naši novi volčiči uspešno poiskali plene, se ognili čebeljemu ljudstvu in zaplavali po deroči Venjgangi. Ker pa je Bi-pi videl, da imamo v našem stegu veliko nadobudnih malih skavtkov in navdušene voditelje, je z veseljem pozdravil novo skupino bobrov in bobrovk, ki so že poprijeli za delo in material za bobrišče uspešno prenesli preko brzic. Ker je vsega lepega enkrat konec nas je Bi-Pi še pozdravil, zaželel uspešno novo skavtsko leto in odšel  novim dogodivščinam naproti.

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.