Izziv stega - tehno skavt :)

V soboto smo zavihali rokave in se lotili prvega tradicionalnega stegovega izziva -> kako združiti tehnologijo s skavtstvom?

Kdo te zjutraj zbudi?

a)    Petelinček (2T)
b)    Budilka (na telefonu, radiu ali uri) (62T)
 
Koliko krat vzameš telefon v roke tekom dneva?

a)    Nobenkrat (1T)
b)    Enkrat (1,25T)
c)    Dva in pol – krat (2T)
d)    Trikrat ali več (44T)
 
Kako se odpraviš v šolo, na trening ali drugo prostočasno aktivnost?
 
a)    Z avtom, avtobusom ali vlakom (53T)
b)    S kolesom ali peš (10T)
c)    Jaham (0,75T)

Si tudi ti pri zgornjem testu dobil rezultat večji od 3,75 točk?

No, zdaj veš kaj nas je spodbudilo k organizaciji letošnjega izziva stega. Skavti smo tisti, ki radi preživljamo prosti čas v naravi, se učimo veščin in ne potrebujemo telefona za jutranjo budnico, ampak se zbudimo, ko sonce pokuka skozi zadrgo od šotora (ali ko straža pozabi na pravila in preglasno klepeta). Vseeno pa nas z vseh strani obdaja taka in drugačna vrsta tehnologije, njen napredek in skušnjave, ki jih prinaša. Ker skavti še vedno vemo, kaj je res pomembno, znamo živeti z vso to tehnologijo in vseeno ne pozabimo na tiste bolj naravne načine preživljanja prostega časa. Tako smo si postavili izziv združiti tehnologijo s pravimi skavtskimi veščinami. Mislite, da nam je uspelo?

Tri tekmovalne skupine so prejele svoj začetni paket – mapico z zemljevidom, legendo morsejeve abecede, nekaj malenkostmi in telefon z aplikacijo za branje QR kod. Tri, štiri, zdaj! Čas je začel odštevati, skupine pa so se odločale za taktiko. Izbirale so med krajšimi točkami, kjer so morali poskenirati QR kodo in dobili vprašanje, navodila, stavek v pikicah in črticah ipd., ali med daljšimi točkami, kjer se je za QR kodo skrivala težja naloga, ki je vzela več časa, vendar pa prinesla tudi večje število točk. Če so imeli srečo, so na kakšni točki srečali tudi voditelja.

Na tridesetih točkah so se skrivale naloge na temo skavtskih zakonov, ustvarjalnosti, sladkanja, strukture našega Združenja, prve pomoči, vozlanja, videli smo tudi bitko pri Mafekingu, dve slepi gosenici in še in še. Na koncu smo razglasili zmagovalce (zmagali smo vsi, le da nekateri malo bolj), se posladkali s prvo in drugo nagrado, ter malo pokisali s tretjo.

Še dobro, da smo imeli pri sebi nepogrešljiv in najbolj uporaben tehnološki pripomoček – fotoaparat. Nekaj utrinkov si lahko pogledate v galeriji.

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 1 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.