Skavti del Oživele ulice

Klub študentov mestne občine Koper vsako leto organizira tradicionalno oživljanje ene najbolj mrtvih, nekoč pa najbolj živih koprskih mestnih ulic – Kidričeve ulice. Letos smo na (že štirinajsti) Oživeli ulici prvič sodelovali tudi ankaranski skavti.

V zgodnjih večernih urah smo na kamnitih tlakovcih začeli s postavljanjem stojnice. Že v osnovi se je razlikovala od ostalih. Klasično stojnico smo namreč zamenjali za debla, hlode in vrv. Nekaj vezav, spretni prsti in stojnica je kljub nagnjenosti terena zanesljivo dobro stala. Obložili smo jo z najnujnejšim, skavtsko literaturo, knjigami, prospekti, koledarji in letaki. Mimoidoči so si z zanimanjem ogledovali našitke, izbirali nalepke, preizkušali kresila in poslušali o skavtskih dogodivščinah. Najpogumnejši so poskusili tvist, se spuščali v izzive s stavki v morsejevi abecedi in preizkušali potrpežljivost in spretnost pri ribolovu. Spoznavali so pomen barv na rutici in se nasmejali ob slikah iz taborov in raznih skavtskih dogodkov. Proti koncu večera, ko se je ulica nekoliko spraznila, je med zidovi starih hiš poletel tudi roverček.

Za boljšo predstavo o dogajanju si lahko v galeriji pogledate nekaj slik, za kaj več pa se nam boste morali drugo leto pridružiti ;)

Objavljeno v Frišno z morja
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.