Sprejem relikvij

V Ankaran so 04.05.2013 prispele Don Boskove relikvije. V nadaljevanju si lahko preberete, kako smo jih sprejeli.

V soboto, 4. maja 2013 je bil v Ankaranski župniji sprejem relikvij sv. Janeza Boska. Pred sveto mašo smo imeli skavti krajši program, kjer smo povedali in zaigrali nekaj od Don Boskovem življenju. Volčiči so posneli nekaj filmčkov, kjer so odgovarjali na vprašanja o Don Bosku. Nato je sledila Sveta maša in sprejem relikvij, ki jo je maševal škof Jurij. Sveti maši je sledila molitev in bedenje ob relikvijah svetnika Janeza Boska.

 

Za vodenje molitve so se odzvale različne skupine: Sodelavci Karitas, Prenova v Duhu in Marijino delo, očetje, mladi, molitvena skupina, matere, biblična skupina, skavti iz Ankarana, župnijski sodelavci, skavti iz Škofij in na koncu otroci in mladi... Dobrodošel je bil vsakdo, ki se je hotel priporočiti temu velikemu svetniku in zavetniku mladih. Mnogi so prišli prosit za svoje otroke in za blagoslov pri njihovi vsestranski rasti. Mnogi so prišli prosit za svoje otroke in za blagoslov pri njihovi vsestranski rasti.

 

Skavti smo bedeli od 3h do 4h zjutraj. Bili so štirje voditelji in 4 izvidniki. Tudi volkuljice so rekle, da bodo prišle a so spale naprej. To uro smo večinoma peli skavtske in duhovne pesmi in igrali na kitaro. Vmes smo še povedali zakaj smo tu in se zahvalili sv. Janezu Bosku. Po končanem bedenju smo se še malo posladkali. Nekateri so odšli spat, drugi pa igrat nogomet.

Don Bosko ni bil ves čas obiska v Ankaranu niti trenutek sam. S svojim sporočilom darovanja za dobro vzgojo mladih je nagovoril vso Istro in še širše po koprski škofiji. Spovednica je bila zasedena kar nekaj ur, da so tako udeleženci ob molitvi pri svetniku mogli napraviti dobre sklepe za nadaljnje življenje in prejeti popolni odpustek.

Predvsem mlajši so večer preživeli družabno in, kar je bilo za vse posebno doživetje, tudi prenočili blizu očeta, učitelja in prijatelja mladih.

 Zjutraj smo se že zgodaj zbudili, saj je bil ob 7.30 že odhod Don Boska. Ob 7h smo se zbrali v cerkvi in molili. Po odhodu Don Boska, smo se pogovarjali, igrali, jedli… Nato smo se pa še udeležili Svete maše.

Objavljeno v Frišno z morja
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.