Potovanje krdel Delovnih in Pojočih volkov

Poletni tabor VV se je v sklopu Marmeljade odvil v Trnju pri Pivki od 12 do 18.7.2014. Kaj se je dogajalo v antični Grčiji pred odhodom na Marmeljado, si lahko preberete v nadaljevanju.

PRVI DAN POTOVANJA

Jutranja zarja je oznanila čas, da se krdeli iz Škofij in Ankarana odpravita na pot. Peljala nas je skozi čas in prostor do antične Grčije. V čas mitoloških bitij, Odisejevih potovanj, bitk za slavo in olimpijskih iger. Predstavniki mest so sklicali vsa mesta na kongres (Tebe, Šparta, Korint, Atene, Kreta), kjer se je nejprej sprejemalo vsa načela in pravila. Vsako mesto si je izdelalo svojo zastavo z grbom mesta in klic mesta. Ko je sonce šlo čez poldan, se je med mesti začelo trgovanje. Zbirat so morali surovine, ki so jih potrebovali za izdelavo templja. Potovati so morali tudi preko morja, pri tem pa paziti na Krakena, pošast, ki je potapljala ladje.

DRUGI DAN POTOVANJA

Naslednje jutro smo se po grški telovadbi in zajtrku odpravili v svetišče (cerkev) in nesli darove Bogu. Po kosilu so se člani mest odpravili spoznavat kako je potekalo življenje po Grških mestih. Na delavnicah so spoznavali Arhimedove izume, Pitagorove matematične potegavščine, zvezde, Hipokratova zelišča, Homerjevo petje ter Špartansko urjenje in grško keramiko.

TRETJI DAN POTOVANJA

Nad Grčijo je po deževnih dneh posijalo sonce tako da smo se vsi odpravili na Olimp (k cerkvici Svete trojice). Na pot smo se najprej odpravili starešine z SSVV in jim puščali naloge, ki so jih mogli opraviti. Vrnili smo se pozno popoldne.

ČETRTI DAN POTOVANJA

Prišel je čas, ko vsa Grčija sklene premirje, zato smo začeli z olimpijskimi igrami. Tekmovali smo v metu diska in kopja, v grškem nogometu in teku. Na kocu dneva smo razglasili zmagovalno mesto, ki je nabralo največ točk.

PETI DAN POTOVANJA

Potovanje nas je pripeljalo do Odiseja in njegovih pustolovščin, ki jih je doživel med vračanjem na Itako. Grška mesta so potovala po šestih otokih, otokih Meduze, siren, Kiklopa, čarovnice Kirke, Šila in Karibi ter Minotavra.

ŠESTI DAN POTOVANJA

Dan je bil posvečen vsakemu krdelu zase. Krdelo iz Škofij se je posvetilo podeljevanju imen, ankaransko krdelo pa je izvedlo skalo posveta in reševanje plenov.

SEDMI DAN POTOVANJA

Zjutraj smo svoj grški tabor zaključili z razBURJAnjem na Marmeljadi v Ajdovščini.

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.