Služenje z gnojem :)

V soboto, 23. marca, smo se IV-jevci zbrali v Rakitovcu in pomagali Jakcu čistit gnoj, ki so ga proizvedle njegove koze. Žal smo bili samo trije izvidniki: Žan, Tara in Noemi, a smo vseeno vse naredili.

Ko smo prišli, smo pojedli zajtrk in si malo ogledali Jakčeve živali (zajce, konja, pse, mačke,…). Med tem časom je prišel še Luka. Po ogledu živali smo odšli na pašnik, kjer se drugače pasejo koze. Na vrhu pašnika je bila hiška, kjer so običajno nastanjene koze in je polno slame in gnoja. Nismo se kaj dosti obirali. Prijeli smo vile v roke in začeli zajemati seno in ga nositi na prikolico. Po naporni uri smo končno prišli do gnoja. Gnoj pa smo kidali v ''karjolo'' in ga vozili na Jakčevo njivo. Pri delu so se nam  polomile kar dvojne vile. Ob delu so nam družbo delali tudi sovaščani in nas opazovali, kako pridno delamo. Da bi opravili hitreje, nam je pomagal še Domen. Proti koncu smo se vsi posladkali s čokolatini. Po napornih dveh urah in pol garanja, smo se odpravili na kosilo, ki nam ga je skuhala Jakčeva mama. Bilo je odlično.

Po kosili smo se pogovarjali, nekdo pa je igral igrice na telefonu. Ko smo se dovolj spočili, nam je šel Jaka pokazat, kje si gradi hišo. Poleg hiše so bile trobentice. Tara in Noemi so piskale nanje in jih jedle. Ker nam otrokom ni bila zanimiva tema pogovora starejših , smo odšli h konju Lordu in ga malo počesali. Toliko dlak je spustil, da je bila Noemi cela bela. Žan je raje opazoval. Ko je bil Lord počesan, sta ga poskusile Tara in Noemi zajahati in to jima je tudi uspelo. Ker sta Tara in Noemi bili polni Lordovih dlak, sta se spihali s kompresorjem. Ko sta bili recimo da čisti, smo se poslovili in odšli domov.

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.