Državna srečanja voditeljev

Vikend smo ankaranski voditelji preživeli v družbi voditeljev iz cele Slovenije. Vas zanima, kako je bilo na spomladanskih DSVjih?

Vsaka veja je organizirala državno srečanje voditeljev (DSV) v drugem kraju. Voditeljema PP sta sicer bolezen in služenje preprečila obisk DSVja, so pa ostali voditelji zato še posebej pridno sodelovali. Na srečanjih so potekala tudi imenovanja voditeljev, tako da imamo v Ankaranu kar tri novoimenovane voditelje vej:

- Maja je postala imenovana voditeljica veje VV
- Maša imenovana voditeljica veje IV
- Saša pa imenovan voditelj veje VV

Maša Toškan, DSV IV:

Naj najprej pojasnim, kje smo bili. Namreč če v Google napišete Prevorje pri Slivnici, je prvi zadetek vas Lopaca. Temu primerno smo se najprej čudili, kam sploh gremo. No, ob uspešnem sodelovanju, sva se prebila na cilj. Tam je bila večina voditeljev že zbrana in kar kmalu je sledil pozdrav in dvig zastav. Nato nas je pozdravila zvezdica zaspanka in nas poslala na pot do 8 kontrolnih točk. Sledilo je še dobro delo in še boljše kosilo :D Preostanek dneva so potekale predstavitve osebnega napredovanja v veji, spremembi celostne grafične podobe in super igrica, ki je lepo povzela kaj in kako smo voditelji. Seveda ni manjkal niti taborni ogenj in druženje ob njem ter petje in smeh. Spat smo šli bolj pozno in se drugo jutro zbudili z alarmom. Sledil je dvig zastav in imenovanje voditeljev. Nato pa zajtrk in delavnice ter sv.maša in narezek, za se okrepčat pred odhodom domov.

Saša Ugrin, DSV VV:

15.3.2014 so se zgodaj zjutraj voditelji volčičev in volkuljic odzvali na Akelin klic in odpotovali proti Litiji. Ob 9:00 se je začel program z dvigom zastave, molitvijo in katehezo. Razdelili so nas v skupine tako, da je vsak od udeležencev z zaprtimi očmi vzel iz vrečke eno ščipalko na kateri je bilo pet različnih simbolov npr. morska bitja, vrtnice, itd. Po blagoslovu so skupine dobile zemljevid in navodila ter se odpravile na ogled mesta in opraviti eno dobro delo. Naša skupina morskih bitij se je odpravila opraviti dobro delo h litijskim gasilcem, kjer smo razdirali nadstrešek in prevažali pesek za ravnanjem terena pod novim nadstreškom. Po opravljenem delu so nas gasilci presenetili in sicer so iz garaže pripeljali njihov nov gasilski kamion z dvižno košaro in  nas v parih dvignili na višino 31 metrov. Po lepi preizkušnji smo nadaljevali z ogledom mesta. Pot nas je peljala mimo Šmartnega pri Litiji in na vrh hriba nad Šmartnim, kjer smo si skuhali kosilo na švedski bakli in opravili še drugi del naše naloge. Pomeniti smo se morali o problematiki načrtovanja v skvoju, izpostaviti dva problema, najti rešitve in jih predstaviti vsem ostalim. Pot nas je peljala do skupne zadnje točke, ki je bila oddaljena dobre pol ure - do gradu Bogenšperk. Po ogledu gradu smo razglabljali o problematikah v naših skvojih, vsaka skupina pa je imela različno temo. Ko smo zaključili z razglabljanjem o problematikah je prišel čas, da potešimo tudi želodčke z zelo dobro večerjo iz črepnje. Nadaljevali smo z zabavnim večerom in skalo posveta, kjer je bilo poleg ankaranske Akele in Bagire imenovanih še pet voditeljev veje VV. Po končani skali posveta smo se odpravili nazaj v Litijo in nadaljevali z zabavnim večerom. Naslednje jutro smo imeli po telovadbi in zajtrku predstavitev izdane nove knjižice za pomoč pri načrtovanju in prenove celotne grafične podobe. Sledilo je pospravljanje, kosilo, podelitev zahval za pomoč pri organizaciji DSVja, zaključna misel Baluja in odhod domov.             

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.