Drugačni ali Tabor PP

Letošnji tabor PP se je zgodil v okviru Marmeljade, ki je bila prva v vrsti tistih taposebnih, ki se bodo zgodile samo vsaka štiri leta.

Lahko bi rekli, da se je tabor za naše popotnike začel že nekje v petek zvečer ali soboto zjutraj, ko so PP po sms-ih dobivali namige o zbirnem mestu. Ali pa takrat, ko so se postavljala prva vprašanja kot: "Ma kaj bomo imeli možnost kje pogledat finale nogometa?"

Na kup smo se zbrali v Ankaranu, nato pa odpeljali do Devina, kjer smo se že pred načrtovanim srečali s klanom iz stega Nova Gorica 1. Skupaj smo si pogledali tekmo, nato pa po začetnih zapletih s ključi prespali na sedežu zamejskih skavtov.

Nekoliko deževno jutro ni ustavilo naše potovalne skupnosti, ki je v naslednjih dneh prehodila pot od Devina preko Sesljana do Komna in Štanjela. Med potjo smo se naučili nekaj novega o vozlih, vezavah, prvi pomoči in varnosti pri delu, prefiltrirali smo vodo, se po končanem delovnem času umili na bencinski in v sredo končno prikorakali na taborni prostor, kjer so že od sobote taborili izvidniki in vodnice iz različnih koncev Primorske regije.

Naslednje tri noči smo preživeli v bivakih, dneve pa v dobri družbi popotnikov in popotnic iz različnih stegov. Skupaj smo načrtovali delavnice za IV, kuhali na ognju, noreli pod odrom, prisluhnili Pi-jevi dogodivščini in odnesli veliko novega skavtskega znanja, predvsem pa lep spomin na nasmejane trenutke in zanimive dogodivščine. Pa seveda tisti lep občutek, da kljub raztresenosti po Primorski regiji vsi gledamo iste zvezdice in smo v skavtskem duhu vsi eno.

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.