Bandima 2012

Srečanje voditeljev primorske regije se je odvijalo v hladnem, namočenem a prijetnem okolju.

Prvi vikend v novembru se je trgalo na veliko. Pobrali smo zrele ideje, nova prijateljstva, zanimive izkušnje in odnesli domov pisane grozdne jagode. Bandima se je začela v petek, ko smo se zbrali v Trnju pri Pivki. Po dvigu zastave in duhovni misli smo zavihali rokave, zmešali osnovno barvo naših rutic in pobarvali svoj del Primorske regije. Nadaljevali smo s spoznavno igro, ko smo v temi spoznavali drug drugega in puščali pisane sledi na obrazih. Po večerji smo dobili spisek sestavin, ki smo jih uporabili za pripravo nadeva za palačinke. Nekateri so tekmovanje vzeli zlahka in samo zmešali kar jim je prišlo pod žlico, drugi pa so se nalogi bolj posvetili in se najprej lotili okušanja različnih kombinacij, šele nato pa izbrali tisto, ki je bila nekaj posebnega. Komisija je opravila svoje delo.. jah no, se bomo vzdržali komentarjev o delu komisije... Večer smo zaključili s katehezo v soju sveč, noč pa nadaljevali z družabnimi igrami.


V malenkost megleno jutro nas je zbudila prijetna glasba. Po telovadbi in zajtrku smo prebrali misli iz svojih grozdnih jagod, nato pa smo se lotili novih Marmeljadnih idej. Najprej skupaj, nato pa po vejah. Pred kosilom smo še simbolično slepi, gluhi, nemi in s poškodovano roko ali nogo prispevali svoj delček morja v Piranski zaliv, nato pa s svojo ladjico preverili, koliko znamo o naši regiji in njenih stegih. Sledila je predstavitev letošnjega sprejema Luči miru iz Betlehema, ki bo v naši organizaciji v koprski taverni (EPP: dobimo se 16.12.2012 v taverni v Kopru ob 17:00).
Po kosilu smo eni pospravljali, drugi so delali gužvo ;) nato pa smo naredili še zadnji kvadrat, spustili zastave, pobrali grozdne jagode in se poslovili. No ja, zdaj nas pa čaka še nekaj dela z načrtovanjem skupnih aktivnosti. Verjamemo, da bo kaj vina iz tega mošta!

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.