Spomladovanje 2010

"Pri svoji časti obljubljam, da si bom z Božjo pomočjo prizadeval služiti Bogu in domovini, pomagati svojemu bližnjemu in izpolnjevati skavtske zakone..." in "obljubljam, da bom z Božjo pomočjo naredila kar najbolje morem za svoje poboljšanje, da bom pomagala drugim ter izpolnjevala zakona krdela..". Ob teh besedah so se novinci v nedeljo, 23.05., obdali z barvami stega Ankaran 1. Ampak, gremo od začetka.
Izvidniki in vodnice smo se podali dogodivščinam naproti že v petek, ko smo se dobili v Rodiku, postavili šotore in se po dolgem času spet zbrali okoli tabornega ognja. Ob pesmi in smehu se je večer prevesil v noč in napočil je čas za spanje. Da bi se počutili čim bolj varne, smo samo še določili stražo, nato pa mirno zaspali ob zvokih čričkov. Čeprav je bila noč zelo mrzla in malo vetrovna, so nas zjutraj zbudili topli sončni žarki. Po telovadbi in zajtrku smo dvignili zastavo in se podali na spoznavanje Rodika. Med drugim smo se za trenutek prelevili v čisto prave gurmane in okušali čokoladni med. Po vrnitvi v tabor smo po zgledu Asterixa in Obelixa lovili večerjo (merjasca), nato pa se lotili postavljanja ognja (ja, je potrebno merjasca tudi speči). Po kosilu je sledilo preverjanje skavtskega znanja, še posebej intenzivno za novince. V poznem popoldnevu so se nam pridružili popotniki in sežanski skavti. Hitro smo navezali stik, se razdelili v mešani skupini in se razmigali s pomočjo roverčka (sploh nismo dvomili, kdo bo zmagal..). Nogam smo morali nameniti malo počitka, zato smo se umirili s pomočjo priprave na mašo. Nato smo se lotili postavljanja oltarja in iskanja palic za tvist (merjasca). Večer je spet minil v topli družbi in smehu (ja, res je smešno, ko ti večerja na palici gori ali pa pade v žerjavico).
V nedeljo zjutraj smo imeli intenzivne pevske vaje, še zadnje preverjanje znanja novincev in pospravljanje tabora. Po kosilu smo že nestrpno pričakovali starše in Sv.mašo z obljubami. Zadovoljni smo še kar nekaj časa ostali na tabornem prostoru in klepetali ter obujali spomine. Kaj pa je lepšega, kot zbrani skavti, njihovi starši in sorodniki ob sladkih dobrotah, v objemu narave in Boga?

Galerija slik