Prvi slovenski skavtski JAMBOREE - 2008

19. 7. 2008 smo se izvidniki dobili pred ankaransko pošto. Odšli smo še na Občine po zamejske skavte nato pa smo se odpravili proti Podturjaku. Ko smo prispeli pred gasilski dom v Želimljah, je avtobus ustavil in morali smo vzeti svojo prtljago ter se do tabornega prostora odpraviti peš. Po dolgem pešačenju smo prispeli do travnika kjer smo dobili kartice z imeni. Nato smo odšli do tabornega prostora, kjer so nas usmerili do našega podtabora. 

Postavili smo si šotore in nato smo že dobili nove zadolžitve. Postaviti smo morali vhodno zgradbo, zgradbo podtabora, narediti oglasno desko in pot do stranišč. Zvečer se nas je vseh 1500 izvidnikov in vonic zbralo na skupnem zabavnem večeru pred glavnim odrom. Že naslednji dan se je naš podtabor odpravil na izhod. Dobili smo zemljevid in se razdelili po dva voda skupaj. Nato smo se vsi skupaj dobili na travniku kjer smo nameravali bivakirati, ampak, ker se je vreme slabšalo so se voditelji odločili, da bomo prespali na seniku.

Zjutraj smo imeli mašo v vaški cerkvi. Ko smo prispeli v naš podtabor, smo hitro začeli reševati mokro prtljago. Hitro smo se organizirali v 3 skupine. Prva skupina je začela kopati jarke, druga skupina je naredila sušilnico za perilo, tretja skupina pa je popravljala podtaborne zgradbe. Zvečer smo imeli zabavni večer znotraj podtabora. Imeli smo izbor kekčeve pesmi. Vsaka četa je morala narediti svojo priredbo kekčeve pesmi in naša je zmagala. Naslednji večer, ko smo imeli skupni večer, smo imeli Jambovizijo, kjer so se predstavile pesmi vseh podtaborov.

Naslednji dan smo imeli regijsko dopoldne. Razdelili so nam trakce s številkami in znotraj regije smo morali poiskati svojo skupino. Nato smo imeli razne igre in kviz. Zabavni večer smo imeli znotraj podtabora in za pripravo so bili zadolženi zamejski skavtje. Naslednji dan smo imeli delavnice. Vsak je dobil dva listka na katerih je bilo ime delavnice. V petek zjutraj smo se Ankarančani iz podtabora 1 preselili v podtabor 6 k Škofjotom, kjer so se nam pridružili še volčiči in popotniki.

V petek smo imeli zabavni večer znotraj stega in vsaka veja je pripravila skeč in kakšno igrico. V soboto smo imeli veliko igro kjer smo si morali priboriti hrano tako, da smo lovili ovce in krave ter bežati pred volkovi. V soboto smo imeli glavni skupni večer, ko se nas je zbralo 3500 slovenskih skavtinj in skavtov. V nedeljo smo že zjutraj začeli s pospravljanjem. Ob 14h smo imeli skupno zaključno mašo, po maši pa smo se volčiči in izvidniki blatni in izmučeni vrnili domov. Popotniki in popotnice so njihov tabor nadaljevali do 3. 8. 2008.

Can't stop račka

Galerija slik

Kontakt za IV vejo

Splošne informacije za vejo IV (informacije o srečanjih, poteku dela, o vpisu otrok od 11 do 16 leta starosti):

Četovodkinja - Maša Toškan, masatoskan@gmail.com

Četovodja - Luka Ruter, luka.ruter@gmail.com