Na obisku SB Izola

December je mesec, ko vsi hitimo po nakupih, se ukvarjamo z darili, skrbimo, da bomo na Silvestrovo čim bolje izgledali in podobno. Pozabimo pa se pogovarjati z ljudmi. Ankaranski skavti Čete zahajajočega sonca smo se zato odločili, da bo letošnji zadnji mesec leta za nas drugačen.

Že v začetku decembra smo pričeli z zbiranjem igrač in jih zbrali za kar dva velika žaklja. V skavtski opravi smo si tako naložili žaklje na ramena in se odpravili proti Splošni bolnišnici Izola.

Najprej smo pohiteli v prvo in tretje nadstropje bolnišnice, kjer smo bolnikom podarili listke z lepimi mislimi, seveda z upanjem, da jih bodo spremljale in jim vlivale nekoliko poguma vsaj še cel mesec. Po kratkem klepetu s starejšimi, so bili na vrsti mlajši bolniki.

Z bolniško učiteljico Berto smo se srečali v skupni sobi in nekaj igrač pustili v igralnici, da bodo vsem na razpolago, nato pa se s preostankom daril odpravili do najmlajših. Poleg lepih misli smo otrokom (tudi starejšim, saj smo vsi po srcu otroci) podarili še igrače, jim zaželeli hitrega okrevanja in lepo preživete praznike v družbi domačih.

Dan se je zaključil s skavtsko pripravljeno mašo v cerkvi Sv. Marka in z obljubo v srcih, da se bodo v mesecu decembru od zdaj naprej vedno spomnili tistih, ki božični večer preživijo sami ali v bolniških posteljah.

Galerija slik