Balu učil postavo džungle

Na praznični dan, 08.02.2013, se je Krdelo delovnih volkov z Akelo, Bagiro, Kačo Kajo, želvo U in Žirafo Žanom odpravilo na pot v Trnje, v kraj, kjer se po vasi sprehajata medved in volk.

Ko smo prispeli nas je Iki pričakal pri brlogu in nam povedal, da je Banderlog poplavil brlog, tako, da smo ga z Ikijem najprej pospravili. V času do kosila smo pregledali pravila v brlogu in se pogovorili o posledicah, če se ne spoštuje postave.

Člani krdela so pridno zbirali cekinčke (zlate, srebrne, in bronaste) odvisno od spoštovanja postave. Po kosilu smo pripravljali presenečenje za starše, risali smo na kozarce za vlaganje in  naredili čokoladne kroglice. Po delavnicah so nam nevarni Baderlogi ukradli kuharja. Ker brez njega ne moremo, se je začel lov na nesramneže in reševanje ujetnika. Volkovi so po poti pridno opravljali naloge, da so dobili namige, kje se nahaja naš kuhar. Ko so ga našli, se je že spustila noč, zato smo se vrnili v brlog. Po večerji smo imeli pustni večer in se preoblekli v maske. Stari volkovi smo pripravili igro kjer so nastopali Prešeren, Sapramiška, Povodni mož, Zmaj Direndaj, Piki Jakob in Martin Krpan. Zabava se je nadaljevala do enajstih, ko smo utrujeno popadali v postelje. Naslednji dan smo začeli s pesmijo za bujenje, ker pa je bila očitno prenežna, sta nas Jan in Alan dokončno prebudila s telovadbo in skrivalnicami. Po zajtrku in dvigu zastave smo imeli pregled in ocenjevanje sob. Do kosila smo preživeli na snegu, kjer smo se zabavali z veliko igro. S pomočjo namigov so VV iskali izgubljene predmete, po uspešno opravljeni nalogi pa smo se prepustili sankanju. Malo smo se še odpočili, nato pa se igrali na snegu še do teme, ko smo se vrnili v brlog in se do večerje pripravljali na skalo posveta in nedeljsko mašo. Večer se je nadaljeval zelo zabavno, na skali posveta pa je Andraž dobil kožušček in tako bil tudi uradno sprejet v naše krdelo. Ko smo se vrnili v brlog smo ugotovili, da so nam Banderlogi ukradli naše stvari in  ugrabili Žirafo Žana. Naredili smo načrt in Kači Kaji podaljšali rep, da so se Banderlogi ustrašili in zbežali. Tako smo uspešno rešili Žirafo Žana in dobili nazaj naše stvari.

Naslednje jutro smo ponovno dvignili zastavo in se odpravili k maši. Po maši smo se igrali na snegu do dvanajstih, ko nam je že pošteno krulilo v želodčkih. Po kosilu smo začeli s čiščenjem brloga, nato pa se utrujeni a zadovoljni odpravili proti domu.       

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.